Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πήγα σε μάγισσες...σε χαρτορίχτρες...


 Όλοι μας έχουμε στο ιστορικό μας μια εμπειρία σε μια καφεντζού, σε μια χαρτορίχτρα, σε ένα απλό site αστρολογίας... Οι περισσότεροι  από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε πως ίσως και να ισχύουν αυτές οι "μεταφυσικές" επιστήμες, καθώς πολλές από τις προβλέψεις εμφανίζονται τυχαία (ή και όχι) στην καθημερινότητά μας. Η κρυφή μας αλήθεια είναι ότι καταφεύγουμε σε τέτοιες διόδους γιατί έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι πιο δυνατό από εμάς, που μάλιστα θα μας δώσει τη λύση για τα προβλήματά μας.



 Για την επιστήμη της ψυχολογίας το φαινόμενο αυτό φέρει το όνομα "Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία".


Πιο συγκεκριμένα:
"Βλέπω έναν μελαχρινό με μια καστανή μέσα στο σπίτι σου. Α!Και μακρύ δρόμο θα κάνεις!"
Και ξαφνικά...η σύζυγος του μελαχρινού άντρα παίρνει τη θέση μιας απατημένης συζύγου, και ίσως ο μακρύς δρόμος να είναι μέχρι το χωριό της μητέρας της.

Γενικότερα, πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε κάτι έντονα, είτε θετικό είτε αρνητικό, το βλέπουμε μπροστά μας. Όταν μάλιστα πρόκειται για μελλοντικές προβλέψεις από ειδήμονες, οι σκέψεις, σχετικά με αυτές, γίνονται ακόμα πιο έντονες και επίσης πολλές φορές τις βλέπουμε μπροστά μας.

Όταν σκεφτόμαστε κάτι πολύ έντονα τότε ενργοποιείται ο εγκέφαλός μας και, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, δίνει εντολές ώστε να γίνει μια σειρά από ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν αυτό που σκεφτόμαστε τόσο έντονα.
1η περίπτωση: "Θα μαλώσετε με ένα κοντινό σας πρόσωπο" 
Από τη στιγμή που θα το σκεφτούμε μπορεί να κάνουμε χίλιες δυο ενέργειες, οι οποίες μάλιστα θα αλλάξουν και τη συμπεριφορά μας, με αποτέλεσμα να μαλώσουμε όντως με κάποιο κοντινό πρόσωπο. Μπορεί να είμαστε προκατειλημμένοι ή να προσέχουμε υπερβολικά, με συνέπεια να πιεζόμαστε και να γίνουμε έτσι αρκετά νευρικοί και ευέξαπτοι με αποτέλεσμα να είμαστε και επιρρεπείς σε καβγάδες.
2η περίπτωση: "Τρίτο πρόσωπο στη σχέση"
Ακόμα μια συχνή πρόβλεψη. Από το άγχος του ατόμου που του έγινε η πρόβλεψη αυτή αλλάζει υποσυνείδητα η συμπεριφορά του. Μετατρέπεται σε αυτό που φοβάται και που θα ωθήσει τον σύντροφό του στην αγκαλιά ενός τρίτου ατόμου.

Γιατί συνήθως πραγματοποιούνται μόνο οι κακές σκέψεις μας;

Ας σκεφτούμε πόσες θετικές σκέψεις κάνουμε την ημέρα! 0-1 θα έλεγα. Οι ρυθμοί της κοινωνίας μας δεν μας αφήνουν περιθώρια να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά αντιθέτως, να σκεφτόμαστε όλα τα πράγματα μαύρα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε αποχρώσεις του γκρι. Αναλογικά λοιπόν, αυτός είναι και ο λόγος που πραγματοποιούνται μόνο οι κακές σκέψεις. Οπότε ας σκεφτόμαστε και λίγο θετικά....Η δύναμη του ανθρώπου είναι πολύ πιο μεγάλη και αποτελεσματική από όσο νομίζουμε.

...όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά...μην αφήνετε το μυαλό και τον εαυτό σας να πηγαίνουν μαζί τους...!!!